Monday, August 11, 2008

Café?? Brunch?!

Stockholmshelgen började med att jag hälsade på hemma hos Jenny. Te, muffins och magklämning. Hemskt trevligt. Vid elva åkte jag hem till Johans mormor och så var det bra med den dagen.

Lördagen hade vi tänkt mest strosa runt och försöka titta på Stockholm med turistögon. Det gick bra i början, med några fina foton på Stadshuset, vattenvyer och Gamla Stan. Sen började Jakten. På ett café , alltså. Vi hade några krav: Det skulle se mysigt ut och ha uteservering i solen.

Efter två varv runt Gamla Stan så hade vi fortfarande inte hittat något som mötte dessa förväntningar, åtminstone inte där det fanns en suck att vi skulle kunna klämma in oss bland alla blåsta turister. Så vi fortsatte till Söder. Gata upp och ned, tips från inflyttade bekanta och inget resultat. Till slut hittade vi ett litet ställe nära Slussen, MultiKulti, där man kunde få sig en chevrésmörgås för en helt rimlig penning. Ute på den lilla trottoaren kunde vi sitta också, och hann precis klart innan det kom några regndroppar.

Fast vid det laget hade det gått flera timmar, så resten av dagen blev en snabb liten shoppingtur (skor till Johan och ett överkast till sängen) innan vi gick till Medborgarplatsen, köpte biljetter till Batman - The Dark Knight och tog en fika på ett högst oinspirerande fik i Söderhallarna medan vi väntade på att föreställningen skulle börja.

Filmen var riktigt bra. Den var tänkt att följas upp med en mysig kväll på ett ost- och vinställe, men kombinationen av att de krävde förbokning och att de vägrade svara i telefon på något av de tre nummer som man hittade på nätet gjorde att vi stod utan alternativ. Som tur är trädde Jenny in och agerade Stockholmsguide via sms, så vi åt middag på ett ställe som hette Spisa hos Helena bara nåt kvarter från Johans mormor. Det var gott och trevligt, och så räknade de fel på notan när det var betalningsdags. Först åt det dåliga hållet (Johans vinglas hade blivit en hel flaska) och i slutändan sisådär 200 kr lägre än det borde eftersom de hade tagit fel vin och glömt våra drinkar. Tack för det.

Söndagen hade vi tänkt ägna åt heminredningsshopping och brunch. Vi gick ut hårt och konstaterade att Åhléns var väldigt klent utrustat - fast inte när det gällde herrkläder på rea, för där fyndade Johan. Sen hann vi med ett kuddköp på Indiska innan vi tyckte att det var dags för brunch.

Det slutade med en likadan Jakt som dagen innan. De ställen vi hade tittat ut innan på nätet visade sig inte ha något när vi väl kom dit, eller så kom vi för sent. Suck. Det blev slutligen ännu en chevrémacka i närheten av Götgatan, på ett café som inte var särskilt mysigt alls, tyvärr. Så sen åkte vi hem till Johans mormor och tog det lugnt en stund innan jag skulle med tåget hem.

Jag är alltså inte ett dugg mer imponerad av Stockholm nu än innan, snarare tvärtom. Jag antar att man måste ha en specifik plan om man ska få ut mycket av ett besök, det håller inte att gå runt och leta efter roliga grejer. Nej, ska Johan försöka få dit mig i framtiden får han nog se till att slipa sina argument rejält.

Fast det är ju klart, vi fick ju faktiskt se Robinson-Robban på Spisa hos Helena...

2 comments:

JenJen said...

Hmmm... Låter inte så kul. Tror att ni ska hålla er undan knivsöder nästa gång. Och Gamla Stan på sommaren, ingen hit! Nästa gång ska jag ta med er till alla smultronställen så ska ni få se världens vackraste stad från sin bästa sida, jag lovar!

Det var jättekul att ses i alla fall! Nästa gång blir det med en bebis :) KRAM!

Lindchen said...

Haha, jag vet att vi gjorde fel egentligen... Men vad tusan, det ska väl inte vara omöjligt att hitta ett café????

Ser fram emot smultronställen och småbarn, kram!