Sunday, June 22, 2008

Midsommar

Midsommar blev bra. Vädret var väl tveksamt för det mesta, men det regnade åtmisntone inte särskilt mycket.

Baldersnäs på midsommarafton var tyvärr en besvikelse. Från det att vi kom dit tills vi åt tog det en och en halv timme - och då hade vi ändå bokat bord. Uruselt arrangerat. Maten var väl okej, men det var inget speciellt alls mer än att det fanns åtta sorters sill. Knappast värt 225 spänn. Fast stället är ju hur fint som helst, och stockholmsparet som vi delade bord med var trevliga. Kvällen tillbringade vi på Torpet, där pappa bjöd på stänkare. Han blev visst lite imponerad av Johans snapsande.

På lördagen kom vi ut till Emelies stuga på Värmlandsnäs strax efter lunch. Tyskarna var trevliga, maten god och vädret faktiskt riktigt skapligt medan vi åt, men sen var det på tok för blåsigt för att man skulle vilja vara ute i onödan. Annars var det bra, mycket mat och dryck och övning av tyskakunskaperna.

Idag åkte vi först förbi Torpet på och sa hej till mormor och Ulla, som var där, och sen åkte vi till farmor och åt lite. Hemvägen gick sedan via Bloms, där vi bl a fyndade gardiner. De sitter redan uppe och gör sig riktigt bra i tv-rummet. Väl investerade 69:50.

No comments: