Sunday, May 18, 2008

Taiwan: Taipei och grodägg

Nu är vi framme i Taipei. Flyget var lite långdraget, till och med för mig som brukar kunna koppla av, så man är lite stel i nacken nu.

Buss in från flygplatsen var faktiskt inget problem. Vårt hostel är lite litet och inte alls exklusivt, men det finns gratis wlan. AC, däremot, får vi betala för. 2 spänn/kWh. Hur mycket drar ett normalt aggregat?! AC behövs nämligen, det är mycket varmt och fuktigt. Ganska, i alla fall.

Nu på kvällen har vi inte hunnit så mycket annat än att äta på nåt random kinahak, och så har vi redan hunnit med att dricka specialiteten bubbelte. Det är te, kallt eller varmt (vi valde isvarianten på rekommendation av kyparen), blandat med mjölk och slembollar av tapioka som sugs upp genom stora sugrör. Mycket märkligt. Själva teet är helt okej, men efter ett tag blir det lite mycket med alla slembollar. Jag läste på en blogg att en kille hade blivit ilurad att det var grodägg, och det är en ganska god liknelse.

Stället vi drack det på var jätteschysst, med en liten inomhusdamm och bäck med karpar i. Vi hade tänkt gå och ta en drink för att kunna somna (är visserligen rätt sliten efter flygresan, men min kropp tror dock ändå att det bara är eftermiddag), men stället hade inget alkoholhaltigt. Lite förvånade blev vi, men tröstade oss med ovan nämnda te.

Får se vad vi gör imorgon. Det blir säkert en del åska, verkar det som. Vi börjar nog lätt med sevärdheterna som finns inne i stan, sen får det bli shopping, night markets, havet och gärna hike med varma källor.

1 comment:

JenJen said...

Låter härligt med semester, trots åska. Men nu får du byta namn på bloggen till "Linda i Taiwan" :D