Monday, May 26, 2008

Taiwan: Baolais varma källor

Nu har vi lämnat Kenting och gett oss upp i inlandet. Det går en väg tvärs över ön genom bergen, och eftersom den ska vara väldigt vacker valde vi den. Dessutom finns det varma källor här och där, så det var målet med dagen: Hitta ett hotell där man kunde bo och bada i varma källor utan att det kostar skjortan.

Vi har faktiskt lyckats rätt bra med planen. Efter ett par negativa svar på några hotell (förmodligen beroende på att de inte kan engelska) kom vi till ett ställe som kändes rätt direkt. Ägaren, eller vad han nu har för roll, är rent löjligt vänlig. Han har visat oss runt och gett oss blommor och allt.

Vi bor i en liten söt stuga med snyggt badkar som kan fyllas med vatten från källorna. Utanför finns fem pooler med varierande temperatur och bubblor, solstolar och så vy över bergen och floddalen. Just floddalen är dock inte så mycket att titta på, så här års rinner inte mycket vatten, utan det är mest lastbilar som kör runt där nere. Billigt är det också, vi betalar 400 spänn för vår stuga.

Nu ska vi äta. Vi blev erbjudna nån slags trerätters för en slant som visserligen inte var så jätteliten med taiwanesiska mått mätt, men det spelar inte så stor roll. Hoppas bara att det är ätligare än annan mat vi har fått i det här landet, för med tanke på hur rar killen är hade jag skämt om jag inte klarade av att äta det.

No comments: