Saturday, November 1, 2008

New York: Halloween

(Detta inlagg kommer inte att innehalla a, a eller o.)

For att citera tjejen pa stationen nar vi kom med taget fran Long Island: "Oh my God, it's Halloweeeen!"

Flygandet gick bra. Over Atlanten akte vi med Jet Airlines, ett indiskt bolag som var jattebra. Trevlig personal, bra (indisk) mat och, framfor allt, filmerna gick att pausa sa man kunde titta hur och nar man ville.

Val framme tog vi tveksam taxi till Bayside. Omradet dar Kathy och Anders bor ar jattesott, och deras hus likasa. Vi at en liten sushibaserad kvallsmat och tittade pa nar grannbarnen kom och ringde pa och ropade "Trick or treat!" innan vi tog taget in till Manhattan for att ga pa Halloween-parad.

Det kandes som om alla var utkladda. Folk i alla aldrar, och till allt tankbart. Pafallande manga flickor verkade ta helgen som en ursakt for att fa ta pa sig de mikrokortaste kjolarna ihop med stayups och skyhoga klackar. Verkade lite svalt, tyckte jag, aven om det var hogst rimlig temperatur ute.

Paraden var lite mindre an vantat men inneholl anda ett och annat stort spoke och skelett, aven om det mest var vanligt utklatt folk som gick med. Pa vagen tillbaka borjade det bli annu mer maskerade manniskor pa stan - det var galet.

Fast galet pa riktigt blev det inte forran vi, val tillbaka i Bayside, blev skjutsade runt i grannskapet av Anders for att vi skulle fa se de storsta tradgardsskapelserna. Det fanns mycket ambitiost, men han som tog priset var faktiskt galen pa riktigt: Rorlig Frankenstein, stora uppblasbara figurer av oilka slag, spindelvav, pumpor, haxfigurer, pynt i alla fonster inuti huset komplett med ett lik som kunde ta huvudet av och pa, ljusslingor overallt samt markmonterade grona stralkastare - och rokmaskin. Heeeelt galet!


Idag har vi sovit, vaknat vid sju, gick upp och at frukost och sa sov vi lite till. Nu blir det snart avfard till Manhattan igen.

No comments: