Saturday, December 6, 2008

Chicken of the sea

Jag har nu på morgonen sprungit ner till Feskekörka för att lösa in resterna av presentkortet jag fick i julklapp av Altran förra året. Det var en jättebra present, för 400 kr har vi tidigare köpt massor av havskräftor och så idag två finfina tonfiskkotletter och en mumsig räk/kräftröra för pengarna som blev kvar.

Tonfisk är lite av ett mysterium. Burktonfisk är motbjudande. Det luktar apa och ser dessutom ut som... Jag vet faktiskt inte vad. Det är synd, för det är både billigt och nyttigt och hade passat bra i skafferiet när man pluggade.

Färsk tonfisk, däremot, är en delikatess. Antingen rå på sushi, eller ytterst lättstekt. Mmmm. Det är det vi ska göra med exemplaren i kylskåpet.

Men frågan är - vad gör de egentligen med en sån fantastisk råvara för att massakrera den så fullständigt?! Maler och blandar med kattmatsextrakt?!

No comments: