Thursday, February 5, 2009

Quizmaster

Idag var innebandyträningen inställd, så Johanna undrade om jag ville med på quiz istället. Det var ju klart jag ville. Eftersom man fick vara tre i laget så fick Johan följa med också.

Som omväxling testade vi Johnny Foxes. Johanna hade hört att det skulle vara lite lättare än Bishop's, så det var med något stegrade förväntningar vi gick dit.

Johnny Foxes är ett rätt bra ställe i sig. Trevlig personal och betydligt mer prisvärt än biskopsstället. Quizen var möjligen lite lättare än vad vi var vana vid, men ändå inte busenkel. Vi gissade ibland, visste en hel del och var nollade i andra fall, men i slutändan hade vi skrapat ihop 18 rätt av 21, bland annat genom att lista sju av elva av de startande spelarna i kvartsfinalen mot Rumänien i VM -94.

Och det räckte till seger! Tvåan hade bara 15 poäng. Så vi vann varsin påse smågodis och en bunt tipskuponger (Europatipset, Måltipset och en massa Lottorader). Förutom den stora äran så har vi alltså en chans att bli miljonärer på lördag.

När quizmastern (den riktige alltså, inte vi) kom och pratade med oss efteråt så kunde jag ju inte låta bli att vara lite oblygsam och berätta att jag och Johan har en bakgrund inom tv-frågesporter. Upplysningen kändes liksom på sin plats i det här sammanhanget.

No comments: