Wednesday, August 5, 2009

Inte så mycket skattjakt

För några veckor sen så fick ju jag tag på en reklamlapp om en skattjakt i Majorna, där man skulle skicka ett sms och sen få ledtrådar och skickas runt mellan olika platser och samla ord. Lät som en aktivitet helt i min smak. Dock har det hittills inte funnits tid, eller så har det varit skräpväder när det har varit dags.

Men idag tyckte jag att det var läge - det var fint väder och jag kunde gå hyfsat tidigt från jobbet (efter att ha jobbat största delen av eftermiddagen utomhus på en terrass med laptopen i en flyttkartong för att inte få så mycket ljus på den, toppen!).

Första sms:et skickade oss till Novotel vid Klippan där vi skulle starta - ine så förvånande. Det är nämligen mål där också. Sms nummer två tyckte att vi skulle ta oss till korsningen Karl Johansgatan-Kustgatan och leta rätt på en viss affär, och det var då det började bli jobbigt. Vi kom nämligen dit kvart över sex, och som så många andra affärer så hade den stängt en kvart tidigare. Vi konstaterade alltså att det inte alls var nån större idé att försöka genomföra skattjakten på en vardagskväll, oavsett hur strålande vädret var.

Istället traskade vi till Mariaplan och använde en Enjoykupong på en trevlig pizzeria. Schysst uteservering. Sen blev det en kort promenad hem, genom bitvis nya marker. Fortfarande fint väder.

No comments: